3 Tipuri De Zgomote Care Îți Vor Îmbunătăți Calitatea Somnului

Pin

Autor: | Ultima Actualizare:

Dacă încerci să adormi, dar ai probleme cu zonarea sau cu somnul în timpul nopții, maşină. Nu vreți să scăpați din somn, deoarece vă pot afecta sistemul imunitar și sănătatea și bunăstarea.

credit: Twenty20

Diferitele cercetări vă oferă beneficiile diferitelor sunete în îmbunătățirea performanțelor somnului, deoarece acestea pot bloca niște zgomote deranjante, cum ar fi mașinile care dau naștere, și pot elimina și acea tăcere ciudată, în funcție de locul în care trăiești. În orice caz, există ceva despre aceste sunete specifice care vă pot ajuta să amânați și să fiți deosebit de plăcuți urechii.

Deci, care este cel mai bun? Aceasta variază în funcție de individ, dar aici sunt câteva sunete comune care vă pot ajuta să adormiți și să treceți prin noapte, așa cum recomandă Robert Glatter, MD, profesor asistent de medicină de urgență la Northwell Health și care urmează un medic de urgență la Lenox Hill Spitalele din NYC

credit: Tirachard Kumtanom / Pexels

White Noise

"Zgomotul alb este compus din valuri de sunete care conțin toate frecvențele, deci ceea ce ascultați în esență este un tip de statică, poate să înece sunetele unui tuse vecin sau cineva care se plimba pe un etaj scrâșnit de sus ", spune Glatter.

În plus, zgomotul alb nu este de fapt un zgomot natural, ci un conglomerat de sunete. Iată cum funcționează magia ei: vă poate ajuta să adormiți mai ușor deoarece îndepărtează frecvențele înalte și joase, care vă pot surprinde și vă pot trezi noaptea.

Ce sună? "Zgomotul alb este asemănător cu mulți oameni care trăiesc în oraș care își conduc aparatul de aer condiționat sau ventilator noaptea, astfel încât să nu audă camioanele de gunoi și deșeurile care se încadrează. De asemenea, este comparat cu auzul static de la un televizor sau sunetul Radiatorul alb, sună în esență ca un tip de buzunar înalt ", spune Glatter.

Dar creierul tău are o abordare interesantă pentru a interpreta sunetele. În esență, accentuează sunetele la frecvențele înalte ale pitch-ului, făcându-le să sune mai tare decât sunt cu adevărat, spune el. Deci, s-ar putea să auziți sunetele de la un număr de frecvențe, dar cele mai înalte au tendința de a ieși din frecvențele inferioare, explică el.

Pink Noise

În timp ce zgomotul alb este încă o opțiune excelentă, fi chiar mai bine. "Zgomotul roz este similar cu zgomotul alb, dar se concentrează pe puterea frecvențelor joase. Este aproape ca un zgomot alb, dar cu o accentuare a basului, spre deosebire de treblele de pe stereo", explică el. "Zgomotele roz sunt comparabile cu auzul unei precipitatii constante, valurile care se varsa pe plaja sau frunzele care se varsa in copaci", spune el.

"Un studiu in revista Journal of Biological Theoretical la efectul de zgomot roz la adulti cu privire la calitatea somnului pe timp de noapte, precum si napping in timpul zilei. Ei au facut EEGs pentru a masura undele creierului care reflecta profunzimea si calitatea somnului, spune el. Si, sa constatat ca zgomotul roz poate prelungi timpul de somn constant si sa conduca la o mai buna calitate a vietii.

"Cand participantii au ascultat zgomotele roz, comparativ cu nici un zgomot, cercetatorii au descoperit o imbunatatire a somnului profund (cu atat mai relaxant si mai intineritor (de exemplu, stadiul de somn) pe timp de noapte, si o imbunatatire mult mai mare in timpul somnului de dimineata, participantii comentand, de asemenea, ca au dormit in general mai bine cu zgomotele roz ", spune Glatter

Brown Noise

chiar și mai multă atenție asupra frecvențelor mai joase.Raful unei cascade sau un vârf de tunet scăzut sunt exemple de zgomot maro ", spune el.

Dacă căutați ceva mai puțin jolind, veți dori să încercați maro . "Zgomotul brun este de obicei mai puțin pronunțat decât zgomotul alb sau roz, iar cu zgomotul albastru se concentrează și frecvențele mai înalte, cum ar fi un șuierat de apă", spune el.

Zgomotul maro este deosebit de bun pentru relaxare, astfel încât să vină la îndemână atunci când sunteți în special stresat.

Totuși, este important să realizăm că nu toată lumea răspunde în același mod la zgomotul roz sau maro în ceea ce privește beneficiile de somn. Este o preferință individuală unică, așa că merită să-i încercați pe toți să vedeți ce funcționează cel mai bine.

"Mulți oameni trebuie să joace cu opțiuni diferite pentru a vedea dacă dorm mai bine cu una dintre opțiuni", spune Glatter. "Unele aplicații smartphone, cum ar fi Noisli sau Simply Noise, oferă diferite tipuri de zgomote (roz, maro sau alb) care vă pot ajuta să vă îmbunătățiți calitatea somnului dvs. Un site web, playnoise.com, vă permite de asemenea să difuzați zgomote roz și altele tipuri de zgomot.Puteți chiar să cumpărați mașini care joacă zgomot roz, maro sau alb, pentru casa ta, adaugă el

În timp ce suntem la ea, aici sunt 7 hacks pentru un somn mai bun

Pin