4 Nutriție Sănătoasă

Pin

Autor: | Ultima Actualizare:

Să fim reali - uneori, perusalul culoar al alimentelor întregi poate fi destul de minunat. Cereale asemănătoare cu cereale și semințe asemănătoare cerealelor și sticle de lichide misterioase ar putea să sperie cu ușurință persoana obișnuită care vrea doar să mănânce sănătoasă, dar nu știe de unde să înceapă. Și dacă ați încercat vreodată o băutură fermentată care nu a coborât așa de ușor sau pur și simplu nu puteți să coborâți cu gustul de ulei de nucă de cocos, indiferent de cât de mult prietenii voștri sănătoși și strălucitori se răzvrătesc despre asta, aceasta este pentru dvs. Nu te teme. În loc să vă întoarceți și să vă îndreptați direct spre zona de confort din supermarketul de zi cu zi, riscați. Ați fi surprins de faptul că multe ciudățenii de hrană pentru sănătate au un gust bun, mai ales dacă știți să scoateți cele mai bune din ele.

Amaranth

Amarantul sună ca o floare eterică, iar asta este pe jumătate dreapta - este o planetă perene planta cu muguri de magenta luminos, dar cea mai buna caracteristica este semintele sale. Adesea greșite ca boabe, semințele de amarant sunt fără gluten în mod natural, au mai multă proteină decât celelalte semințe MVP, quinoa (amaranth are 9 grame pe cană gătită) și sunt foarte bogate în minerale, în special fier, magneziu, fosfor și mangan . Gătitul poate fi un pic dificil de stăpânit la început, dar dacă îl simțiți bine, amarantul are o dulceată dulce și o consistență asemănătoare cu terci.

Cum să gătești amarantul:

Combină ½ cană amarant cu 1 ½ cupe apa într-o oală și se aduce la fierbere. Reduceți căldura la joasă și fierbeți, descoperite, aproximativ 20 de minute. Serviți imediat cu sirop de arțar (la gust), un vârf de sare și o stropire cu fructe de padure proaspete. Puteți da, de asemenea, boabele un impuls de proteine ​​prin amestecarea în amaranth. De exemplu, adăugați o parte din amarant la trei părți orez brun și gătiți cum ați fi preparat în mod normal orezul.

Cum se face lapte amarant:

Laptele de amarant de casă este cel mai bine păstrat secret pe care trebuie să-l primiți cu siguranță. Îndepărtați ½ ceasca de amarant brut în apă timp de șase până la opt ore. Apoi, împingeți-l printr-o tifon. Combinați amarantul cu 2 cupe de apă curată într-un blender și amestecați cu o viteză mare până când este cremoasă. Îndepărtați lichidul printr-o tifon sau o pungă de lapte cu piuliță într-un borcan. Voila!

Nuci de nucă de cocos

Veganii și vegetarienii au fost de mult timp fani ai aminoacizilor lichizi, deoarece sunt o sursă de aminoacizi, blocuri de proteine. Aminosul lichid este o alternativă fără gluten la sosul de soia (majoritatea sosurilor de soia de pe piață sunt făcute cu grâu), dar unii oameni o evită, deoarece soia este uneori prelucrată chimic mai degrabă decât fermentată în mod natural. Aminosul de nucă de cocos este, totuși, gemul. Se face doar cu sare de nucă de cocos și sare de mare. Atât de simplu. Cu mult mai puțin sodiu decât sosul de soia și aminosul lichid, are o aromă mai ușoară - puțin pe partea mai dulce, dar la fel de umami. Apelarea la "aminos" poate fi un pic de nume, deoarece profilul de nutriție nu arată nici o proteină (sau cel puțin puțin din ea). Dar este încă un substrat gustos, fără gluten, fără soia și sub formă de MSG pentru sos de soia în orice, de la mișcare-prăjituri la sashimi.

Fidea Kelp

impuls ca primă sursă de minerale. Nu vorbim doar despre gustări vechi obișnuite cu alge marine și foi de nori. Tăieturile de la Kelp sunt un răspuns lipsit de grăsimi, fără gluten, cu conținut scăzut de carbohidrați și cu un conținut scăzut de calorii la paste făinoase. Sunt subțiri și limpezi, puțin ca niște fidea de sticlă, dar au un indiciu de criză. Făcute doar cu alge, alginat de sodiu (sarea extrasă din alge marine) și apă, sunt ca hrană pură din ocean, și asta e destul de puternic. Kelp este o sursă excelentă de iod, un mineral care este necesar pentru echilibrul hormonal. Unii oameni, în special femeile în vârstă fertilă în SUA, au prezentat deficiențe de iod, care pot duce la hipotiroidism. Legumele de mare pot ajuta la rezolvarea acestei probleme, dar ar trebui să fie încă consumate cu moderatie, deoarece prea mult iod poate provoca, de asemenea, o formă de hipotiroidism, tulburări tiroidiene autoimune și chiar cancer tiroidian. Pentru a pregăti taitei din aluat, chiar din pungă, clătiți-le bine sau înmuiați-le timp de 10 minute dacă aveți timp - aceasta va reduce o parte din sarea naturală și vă va permite să le sezonați cum vreți. Îndepărtați-le și sunt gata să mănânce exact așa - stropiți-le în câteva ierburi și condimente pentru a le gusta sau încorporați-le în pastele preferate sau în rețetele tăiței.

Maca

În cazul în care ați pierdut hype-ul maca, trebuie să strigăm această stea super-alimentară. Această rădăcină crește în Andes, un loc cu un climat atît de dur încât numai cele mai puternice culturi ar putea supraviețui - așa că știi că eo chestie reală. Venerată de vechii Incași, ca o mâncare medicină pentru a stimula energia, starea de spirit și fertilitatea, în zilele noastre se găsește în magazinele moderne de produse alimentare de sănătate și în contoarele de haine. Este disponibil sub formă de pulbere fină, care are o aromă de nuci și un gust adânc de untură. Adăugați-o în smoală pentru o explozie de energie. Psst: De asemenea, se crede că vă aprinde libidoul. Îl iubim în această rețetă de ovăz.

Doar pentru că kombucha și spirulina nu sunt pentru toată lumea, nu înseamnă că nu puteți găsi alte alimente sănătoase care să vorbească cu gusturile dumneavoastră. Menținerea unei minți deschise poate duce la lucruri foarte nutritive și delicioase.

Pin