Diamantele Sunt O Resursă Naturală

Pin

Autor: | Ultima Actualizare:

Diamantele provin din carbon, aceeași resursă naturală din care derivă plumbul de creion și cărbunele. O bijuterie prețioasă, diamantul întruchipează caracteristicile cele mai de dorite ale stralucirii, rarității și durității de neegalat.

Diamantele sunt cel mai greu mineral natural de pe pământ

Context

Carbonul devine un diamant sub presiune și căldură subteran, în timp. Diamantele sunt împinse la suprafața pământului prin țevi kimberlite și lamproite - conducte vulcanice cilindrice care se găsesc în cea mai mare parte în Australia, Africa, Rusia și Brazilia în America de Sud. Multe pietre naturale seamănă cu diamante. Cu toate acestea, toate sunt materiale mai moi și lipsesc luciu de diamante. Exemple de diamante sintetice sunt spinelul sintetic, titanatul de stronțiu, zirconia cubică și moissanita. De asemenea, lipsesc duritatea unui diamant natural.

Istoria

Un manuscris vechi sanscrit descoperit in India in 1905, intitulat Artha Sastra de Kautilya, sau Lectia Profitului, arata ca in secolul al IV-lea B.C. diamantele erau o marfă implicată în comerțul activ și erau, de asemenea, supuse impozitării. De atunci, diamantele au făcut obiectul intrigii și lăcomiei ucigașe. De-a lungul secolelor, ele au însemnat statutul, puterea și bogăția, iar multe mari trăiesc în domeniul regalității. Familia Regală Britanică deține cel mai mare diamant tăiat din lume, Cullinan I, de asemenea, numit Steaua Africii. În timpurile moderne, miresele de a anticipa inelul strălucitor de diamant alb care a ajuns să reprezinte puritatea dragostei adevărate și a logodnei.

Utilizări

Diamantele sunt ideale pentru scopuri industriale datorită versatilității lor. Diamantele excelează pentru a fi folosite ca unelte de tăiere, iar capacitatea lor de a rezista la căldură și la rece face diamante o alegere preferată în materialele optice. Doar 20% din diamante sunt folosite ca bijuterii. Valoarea se bazează pe culoare, tăiere, claritate și carate, ceea ce înseamnă greutate.

Pin