Soda De Copt Vs. Coacerea Cu Praf De Copt Cu Oțet

Soda de copt și pulberea de copt au reacții diferite atunci când sunt amestecate cu oțet, pe baza principiilor științifice de amestecare a unei baze și a unui acid. Sucul de copt și praful de copt au multiple utilizări și au reacții diferite în funcție de condiții.

credit: Hemera Technologies / PhotoObjects.net / Getty Images Soda de copt și praful de copt au reacții diferite față de oțet

Acizi și baze

Oțetul este un acid.

Când o alcalină (cunoscută și ca bază) este combinată cu un acid, aceasta neutralizează acidul. Un acid este opusul unei alcaline la scala pH. Oțetul este un acid

Reacția cu bicarbonat de sodiu

Soda de copt este o cheie importantă în coacere.

Soda de copt este o bază și reacționează cu oțetul, acidul. Combinarea celor două ingrediente creează o reacție imediată a bulelor de dioxid de carbon.

Reacția cu praf de copt

: Zedcor Wholly Owned / PhotoObjects.net / Getty Images Praful de copt în scones se activează atunci când se află în cuptor. > Pudra de copt conține o bicarbonat de sodiu care este deja combinată cu un acid. Pentru a activa reacția chimică cu pulberea de copt, tot ce este necesar este umiditatea. Pudra de copt este formulată în mod deliberat astfel încât reacția chimică să nu se producă până când nu se ajunge la temperatura potrivită.

Coacerea

Sucul și pudra de copt sunt ingrediente importante pentru coacere

Soda de coacere și praful de copt sunt ingrediente care îngroașează aluatul să se ridice. Sucul de coacere funcționează rapid, astfel încât aluatul trebuie gătit rapid, înainte ca reacția chimică să se termine. Pudra de copt nu reacționează până când nu este încălzită la temperatura potrivită, astfel încât poate aștepta să fie coaptă.

Curățare

Soda de copt poate fi folosită ca o soluție de curățat. Sucul de copt este suficient de abraziv pentru a îndepărta murdăria, dar suficient de fin pentru a evita zgârierea suprafețelor delicate. Pudra de copt nu este frecvent folosită ca o substanță de curățat. Oțetul este utilizat în curățarea și dezodorizarea în monoterapie și cu bicarbonat de sodiu.