Dandruff & Hot Weather

Pin

Autor: | Ultima Actualizare:

Vremea calda poate fi fie un prieten, fie un dusman in lupta impotriva matretii. Starea comuna a scalpului poate fi uneori dificil de tratat, dar stiind cum poate fi afectata vremea scalpului poate ajuta la ingrijirea matretii si prevenirea acesteia.

Vremea calda in lunile de vara imbunatateste de obicei matreata, cu exceptia cazului in care este extrem de fierbinte si

Identificarea

Mâncărimea și degringerea pielii pe scalp sunt două dintre principalele simptome folosite pentru a identifica mătreața. Starea cronică a scalpului obișnuită, conform Clinicii Mayo, este, de obicei, ușor de recunoscut cu fulgi albi, cu aspect uleios, cu piele moartă și cu scalp mâncărime, scalp. Dandruful poate fi jenant, însă Universitatea din Michigan Health Service spune că nu există nimic serios din punct de vedere medical în legătură cu această problemă.

Cauze

Prea mult soare poate declanșa uscatul scalpului care duce la mătreață. Radiațiile ultraviolete de la soare au lovit direct pe scalp, împreună cu căldură de la soare, absorbind umiditatea din păr, afirmă DandruffTreatment.com. Condițiile meteorologice pot juca un rol în provocarea mătcii. Vremea fierbinte și umedă sau rece și uscată poate fi un declanșator care cauzează matreata, sugerează SkinRemedies.com. Obiceiurile medicale și de îngrijire personală pot contribui, de asemenea, la provocarea de mătreață.

Tratament

Vremea caldă în timpul lunilor de vară îmbunătățește de obicei mătreața, conform studiului University of Michigan Health Services, cu excepția cazului în care vremea este excepțional de fierbinte și umedă. Un alt tratament natural alternativ pentru mătreață este samponarea zilnică cu ulei de arbore de ceai, care a fost folosit timp de secole ca agent antiseptic, antibiotic și antifungic, potrivit Clinicii Mayo.

Șampon

Dacă samponul zilnic nu face mătreața să dispară, încercarea unui șampon pentru mătreață ar putea fi o opțiune. Utilizați samponul matreței zilnic până se îmbunătățește, apoi de două până la trei ori pe săptămână. Asigurați-vă că părăsiți șamponul pentru a rămâne la 5 minute în timpul fiecărui șampon pentru a da timp pentru muncă.

Prevenție

Unul dintre cele mai bune efecte de prevenire este șamponul obișnuit, care îndepărtează pielea moartă în mod regulat. Suspendarea în vremea caldă și obținerea unui mic soare pot fi de fapt bune pentru prevenirea matreții, potrivit Clinicii Mayo. Alte eforturi de prevenire a matretii includ mancarea unei diete sanatoase, gestionarea stresului si reducerea consumului de produse de styling. O vizită la un medic poate fi necesară dacă tratamentul și eforturile preventive eșuează.

Pin