Băuturi Pentru A Servi Cu Spaghete

Pin

Autor: | Ultima Actualizare:

Când serviți spaghete, ar trebui să vă bazăți, de obicei, selecția de băuturi pe sosul său. Sosurile roșii necesită, în general, un vin roșu, în timp ce sosurile de cremă și fructe de mare necesită un vin alb alb. Cu toate acestea, acestea nu sunt reguli dure și rapide. Puteți servi vin alb cu sos roșu sau vin roșu cu fructe de mare. Alternativ, puteți sări peste tot vinul și serviți berea. Nu beți ceva ce nu vă place doar pentru că este tradițional sau la modă. În schimb, experimentați cu o varietate de împerecheri și găsiți cel care este cel mai potrivit pentru dvs.

Vinul cel mai bun pentru a servi cu spaghete este cel care vă place.

Sosuri roșii

Vinul roșu este perechea tradițională pentru roșu sosuri de paste. Un roșu inimii cum ar fi Tempranillo, Sangiovese sau Chianti se va evidenția asupra acidității roșiilor. Pentru sosurile condimentate, un merlot trebuie să funcționeze frumos. Dacă preferați să aveți vin alb, încercați un pinot grigio. Dacă preferați berea, chihlimbarul este o alegere bună pentru sosurile roșii mai ușoare. Pentru sosuri mai grele, meatier, luați în considerare servirea unui porter sau a unui stout.

Sosuri albe

Sosurile albe tind să fie groase și bogate, astfel încât un alb alb strălucitor, acid, oferă un echilibru frumos. Chardonnay este o pereche clasică, dar puteți încerca și un Riesling uscat, un pinot grigio sau un pinot bianco. Dacă sunteți în căutarea unui vin roșu, pinot noir este un meci bun. Berea servită cu sosuri albe trebuie să fie moderat acidă și sărată; IPA este o alegere excelentă.

Pesto

Aroma puternică și proaspătă a spaghetelor cu pesto necesită un vin la fel de aromat. Zinfandele picante, cu greutate medie, syrahs și rosés pot funcționa bine cu acest fel de mâncare. Alternativ, puteți alege un alb italian clasic, cum ar fi Vermentino sau Cinque Terre. Evitați chardonnay-urile de stejar, deoarece acestea pot avea gust amar când sunt asociate cu pesto. Dacă serviți bere, alegeți ceva palid și clar, cu un conținut scăzut de alcool, cum ar fi un aloe blond.

Sosuri pe bază de ulei

Dacă faceți spaghete cu un sos pe bază de ulei, doresc să servească un vin alb cu aciditate suficientă pentru a tăia uleiul. Vinurile albe cu note de citrice tind să completeze aceste sosuri. Sauvignon blanc este o alegere bună. Vinurile roșii potrivite includ pinot noir și Sangiovese. Ca și în cazul pestoului, o bere palidă, cu alcool slab, este probabil cea mai bună.

Fructe de mare

În mod tradițional, pastele de fructe de mare sunt servite cu vin alb. Pentru feluri de mâncare delicate, cum ar fi peștele alb, este o lumină ușoară sauvignon albă. Pentru mâncăruri mai bogate, care conțin somon sau crustacee, este preferabil un chardonnay fără pin, pinot grigio sau alb Bordeaux. Dacă preferați să serviți vin roșu, pinot noir este ideal. Când alegeți o bere, căutați ceva ușor și răcoritor, cum ar fi un hefeweizen, un pilsner sau un pale pal.

Pin