Istoria Prosopului De Ceai

Pin

Autor: | Ultima Actualizare:

Prosoapele de ceai au pierdut o mare importanță din cauza originii lor ca lenjerie de uz casnic în Anglia victoriană. Folosirea lor sa diminuat odata cu declinul ritualului de ceai, dar au devenit populare ca si suveniruri.

credit: vikif / iStock / GettyImages Istoria prosopului de ceai

Istoria

provine din Anglia la începutul secolului al XIX-lea. Prosopul de ceai era lenjeria preferată pentru doamnele din Anglia victoriană. Ei folosesc adesea personal prosoapele de ceai atunci când se îngrijeau de ceaiul lor pentru a evita orice spargere a unui slujitor neglijent.

Funcția

Caracteristicile foarte absorbante, fără scame și moale ale prosopului de ceai au făcut apel la doamnele care solicită prosopul drept să se usuce bine china lor delicată și servind bucăți fără a zgâria sau lăsând scame în spatele. Prosoapele pentru ceai de material sunt fabricate din, de asemenea, oferă un fundal funcțional pentru a fi decorate cu broderie. Femeile din această perioadă își brodate adesea propriile prosoape de ceai folosite în timpul ceaiului pentru a acoperi mâncarea sau pentru a se îngriji de orice deversare.

Materiale

Prosoapele originale de ceai erau fabricate din in, o fibră naturală din inul sau plantele de in . Progresele înregistrate în fabricarea produselor textile au schimbat materialele folosite pentru a face prosoape de ceai la fibre mai ieftine, cum ar fi bumbacul, care sunt folosite în prosoapele moderne de vase. Numai lenjeria pură nu are scame.

Tipuri

Prosopul funcțional de ceai a fost retrogradat la raftul de curățare ca un prosop de bucătărie luminoasă de către vărul său modern, prosopul decorativ de ceai. Zilele prosoapelor de brodat manual sunt, de asemenea, în mare parte în trecut, înlocuite prin imprimarea pe lenjerie pentru a face suveniruri de călătorie cu scene pastorale, calendare, monarhii englezi și multe altele.

Semnificația

în timp ce prosoapele de ceai sunt suveniruri turistice populare în Marea Britanie și Irlanda.

Referințe

"Cartea Lenjerie de bucătărie"; EllynAnne Geisel; 2009 Producătorii de talpă

Pin