Vitamina C, Cunoscută Și Sub Numele De Acid Ascorbic, Este Un Antioxidant Important Și Puternic. Multe Părți Ale Corpului Uman, Cum Ar Fi Sistemul Imunitar, O Cer Să Funcționeze Corect. Rda (Adaos Zilnic Recomandat) Pentru Adulți Este De Cel Puțin 60 De Miligrame Pe Zi.

Pin

Autor: | Ultima Actualizare:

Utilizați o bandă de testare a vitaminei C pentru metoda nr. Aceste hârtii mici sunt tratate chimic pentru a măsura cantitatea de vitamina C din sucurile de fructe și sunt de obicei utilizate în laboratoare. Acestea sunt ușor de utilizat și pot fi achiziționate online în cantități de 50 până la 100 de benzi per cutie. Urmați instrucțiunile producătorului cu privire la modul de utilizare și eliminare a acestora.

Faceți o soluție de testare a vitaminei C pentru Metoda # 2. Măsurați 1 linguriță de amidon de porumb într-un pahar de băut și adăugați 1 până la 2 linguri de apă rece. Se amestecă bine, se face o pastă, apoi se adaugă o jumătate de cană de apă fiartă. Se amestecă acest amestec până se dizolvă amidonul de porumb.

Se toarnă 1 cană (75 ml) de apă într-un al doilea pahar și se adaugă 10 picături de soluție de amidon de porumb folosind o pipetă. Cu al doilea pipetă, adăugați iod la amestec o picătură la un moment dat, până când soluția devine albastru închis sau purpuriu. Cantitatea de iod necesar va varia; întrerupeți timp de câteva secunde între picături pentru a permite iodului să se amestece cu soluția, oprind după ce a atins culoarea indicată.

Îndepărtați 1/10 cană (5 ml) din soluția de iod și amidon de porumb. Se toarnă acest lucru într-un al treilea pahar și se adaugă 10 picături de suc de citrice. Soluția va deveni clară, deoarece acidul ascorbic determină pierderea de culoare a iodului. Cu cât soluția este mai clară, cu atât mai puternică este concentrația de vitamina C.

Pin