Amarone Cu Alimente

Pin

Autor: | Ultima Actualizare:

Amarone della Valpolicella, în mod obișnuit denumită Amarone, este făcută în regiunea Valpolicella, la nord de Verona din nordul Italiei. Vinul a fost premiat cu clasificarea DOCG de top din Italia în 2009. Folosind aceleași struguri ca și Valpolicella - un amestec de Corvina, Molinara și Rondinella - strugurii pentru Amarone sunt parțial uscați. Această metodă unică, numită appassimento, are ca rezultat struguri cu o aromă intensă și un conținut ridicat de zahăr, ajutând Amarone să devină un vin bogat și tanic cu multă băutură alcoolică.

Amarone este un vin roșu profund colorat.

Înțelegeți caracteristicile produsului Amarone. Deoarece Amarone este un alcoolic foarte bun la 15% sau mai mult și are adesea o aromă complexă, care este ușor amară, împerecherea cu alimente necesită mai mult gândire decât este tipică. Amarone poate depăși cu ușurință cea mai mare tarifă. Se potrivește cel mai bine cu brânzeturile bogate și brânzeturile coapte, de obicei în vârstă, cu aromă asertivă. Deci, funcționează cel mai bine mai târziu în masă.

Pasul 2

Coordonați-l cu restul meniului. Dacă intenționați să serviți mai mult de un curs, ați putea dori să serviți un vin mai ușor sau vinuri cu aceste alimente înainte de a servi Amarone. Vinurile mai ușoare se împerechează mai bine cu vasele mai ușoare. O excepție de la un curs timpuriu în care ar putea funcționa Amarone este un paste cu sos bogat. Exemple sunt preparatele clasice toscane de pappardelă cu un sos cu iepure (sau iepure) cu durată lungă sau unul cu mistreț. Este posibil ca meciul să nu fie ideal, dar ar putea fi destul de complementar.

Pasul 3

Planificați să serviți un preparat bogat de carne pentru mâncarea principală specific Amaronei. Potrivit site-ului Banfi, care are un portofoliu vast de vinuri, "delicate tăieri de carne, pur și simplu pregătite, sunt delicioase atunci când sunt servite cu roșii mai în vârstă și mai maturi", ca un Bordeaux și Amarone în vârstă. Carne de vită, mâncăruri bogate și mâncăruri prăjite și la grătar, inclusiv jocul, pot fi și alte opțiuni minunate.

Pasul 4

Luați în considerare servirea Amarone la sfârșitul mesei. În cazul în care meniul dvs. nu conține o carcasă bogată și de masă și doriți cu adevărat să împărtășiți acea sticlă specială de Amarone, este probabil că a rămas cel mai bine până după consumarea crăpăturilor. Amarone funcționează bine cu brânzeturi puternic aromate, ascuțite și foarte coapte. Câteva sugestii includ Provolone Piccante uscate, artizanal Pecorino Romano, Gorgonzola Naturale - care este versiunea intensă, îmbătrânită a lui Gorgonzola - și, Parmigiano Reggiano, regele brânzeturilor.

Pin