Cum Să Împerecheați Produsele Alimentare Și Vinurile Grecești

Pin

Autor: | Ultima Actualizare:

Cu peste 300 de soiuri de struguri, Grecia produce un spectru larg de vinuri roșii și albe, care se împerechează frumos cu bucătăria autentică a regiunii. Potrivirea vinurilor cu alimente traditionale precum hummus, tzatziki, miel si baclava imbunatateste caracterele naturale ale ingredientelor. Pentru a combina feluri de mâncare grecească, luați în considerare aromele și gusturile alimentelor și alegeți un vin care nu va supraviețui aromelor

Crema de ouă folosită în moussaka face această pereche bună atât cu albul, cât și cu roșul

Pasul 1

Echilibrează scara. Mâncarea greacă este un tip tradițional de gastronomie. Feta se vindecă în saramură salină, iaurtul este gros și bogat în grăsimi, iar carnea de miel și carnea de pui se prăjește cu mâncăruri grecești cum ar fi moussaka și souvlaki. Pentru a echilibra scala de gust, împerecheați alimentele cu vinuri mai ușoare. De fapt, puteți vedea diferența de culoare atunci când turnați vinul într-un pahar. Roșele și albii mai ușoare au mai multă transparență decât omologii lor grei.

Pasul 2

Împerechează pereții cu albi. Salata grecească este în mod normal compusă din salată de romaină, varză, măsline, capri, roșii, castraveți și brânză de feta. Alte aperitive includ hummus, tzatziki, frunze de struguri și squash prajit. Asociați aceste alimente cu un vin alb strălucitor și zest ca Athiri, care va scoate aciditatea pansamentelor și sosurilor. Pentru aperitive dulci, împerecheați cu o Debina sau Savatiano uscată care va echilibra gustul.

Pasul 3

Focalizați pe sosuri și pe laturi. Puiul și mielul nu sunt carne greu intrinsec. Cu toate acestea, atunci când acestea sunt servite cu cartofi și completate cu sosuri pline de unt și ulei, acestea vor gust mai substanțiale. Când vă împerecheați, luați în considerare cât de grele sau lumină sunt sosul și părțile laterale. Pentru feluri de mâncare mai grele, împerecheați cu un roșu de culoare medie, cum ar fi Xinomavro. Pentru o brichetă mai ușoară, potriviți-vă cu un Agiorgitiko bogat sau cu un răcoritor, adânc, picos.

Pasul 4

Gustați mâncarea fără ochi. Combinația de vinuri și alimente este o experiență subiectivă. Chiar dacă se recomandă echilibrarea greutății și a luminii, numai gusturile voastre de gust vă pot spune ceea ce preferați. Pentru a practica, bazându-vă pur și simplu pe instinctele dvs., închideți-vă ochii înainte să luați o bucățică de mâncare. Observați caracteristicile izbitoare, cum ar fi amărăciunea sau dulceața. Încearcă atât vinul greu și ușor, cât și atenția la aromele pe care le aduce fiecare. Puteți găsi că preferați natura copleșitoare a unui aliment greu și a unui vin greu.

Pin