Cum Se Elimină Sebumul

Pin

Autor: | Ultima Actualizare:

Sebumul este o substanță uleioasă produsă de glandele sebacee ale pielii pentru a proteja foliculii de piele și de păr. Sebumul este secretat pentru a vă proteja pielea și părul de bacterii și pentru al menține la uscare; totuși, prea mult sebum poate provoca părul și pielea grasă. Prea mult sebum este, de asemenea, o cauză obișnuită de acnee pe bărbie, obraji, frunte și spate, unde glandele sebacee se găsesc cel mai frecvent. Deși producția de sebum natural scade odată cu vârsta, există modalități de a ajuta la eliminarea excesului de sebum.

Mănâncă mai multe alimente bogate în sulf, cum ar fi pește, legume, leguminoase, ouă și nuci pentru a normaliza secrețiile excesive de sebum pe păr și piele. Sulful este un mineral obtinut prin dieta pentru a promova circulatia si a reduce inflamatia.

Spalati-va parul cu sampoane usoare sau naturale in loc de sampoane care contin sulfuri de laurii / laureta de sodiu (SLS). Șampoanele SLS vă usucă părul și vă provoacă mai mult sebum.

Acordați-vă un tratament săptămânal cu ulei de jojoba și ulei esențial de lemn de cedru pentru a inhiba excesul de activitate al glandelor sebacee. Masaj 1 până la 2 lingurițe. ulei de jojoba cald si cateva picaturi de ulei esential de lemn de cedru in scalp. Acoperiți-vă părul cu un capac din plastic și un prosop cald. Permiteți uleiurilor să penetreze scalpul dvs. timp de câteva ore, apoi spălați-vă părul cu un șampon blând sau natural. Nu utilizați balsam pe părul dvs. după spălare.

Clătiți părul cu un amestec de apă și oțet de cidru de mere sau suc proaspăt stors de lămâie sau suc de grepfrut pentru a neutraliza producția de sebum. Pentru a obține rezultate optime, utilizați acest amestec imediat după șamponarea părului.

Spălați zonele de piele predispuse la excesul de sebum, cum ar fi bărbia, obrajii și fruntea, de două ori pe zi, cu un săpun antibacterian sau o spumă spumantă care conține acid salicilic. Potrivit Preventacne.com, folosirea unei spalari cu cel putin doua procente de acid salicilic ajuta la descurajarea porilor si reducerea acumularii de sebum

Pin