Flan

Pin

Autor: | Ultima Actualizare:

Flanul, la fel ca cele mai multe creaturi gătite, formează o garnitură cu vasul de gătit, astfel încât să nu se scurgă ușor fără ajutor. Folosind un înveliș subțire de caramel în partea inferioară a fiecărui ramekin și lăsându-l să se întărească înainte de a adăuga cremă și coacere, ajută-l să se separe corect de la ramekin mai târziu. Răcirea face ca ferma să nu se prăbușească atunci când o desfaceți, dar poate împiedica, de asemenea, ca sosul de caramel întărit să curgă ușor peste cremă după ce este dezbrăcat. O combinație de răcire adecvată, încălzirea caramelului și tehnica de dezaburire corectă vă mențină un aspect plăcut.

Lăsați flaconul să se răcească la temperatura camerei după îndepărtarea racletelor din tava de copt. Acoperiți flanele gătite și răcite cu folie de plastic, lăsând flancul în rachetă. Refrigerați peste noapte, astfel încât crema și caramelul să se poată instala complet.

Scoateți flancul din frigider și lăsați-l să stea la temperatura camerei timp de 10 minute.

Umpleți o tavă puțin adâncă cu apă fierbinte. Îndepărtați partea inferioară a ramei în apă fierbinte timp de 3 secunde, astfel că caramelul se desprinde din partea inferioară a ramei.

Împingeți lateral laturile ramei ferm cu palma mâinii pentru a slăbi garnitura dintre flan și rame .

Întoarceți racheta cu capul în jos și puneți-o pe partea superioară a plăcii de servire. Țineți plăcuța și raculați-le ferm împreună, apoi agitați-o ferm în sus și în jos, de 2 sau 3 ori, sau până când auziți căptușeala în interiorul ramei. Ridicați încet racheta astfel încât flanul să alunece și sosul de caramel să îl acopere.

Pin