Creșterea Umidității Și A Părului

Pin

Autor: | Ultima Actualizare:

Părul crește cu o rată de aproximativ jumătate de centimetru pe lună sau aproximativ șase centimetri pe an. Cu vremea caldă și umiditatea însoțitoare, părul poate părea să crească mai repede - dar este vorba de hormoni, nu de vreme, care provoacă schimbarea

Hormonii - nu umiditatea - încurajează creșterea părului

Expert Insight

Potrivit GoodHousekeeping.com, creșterea mai rapidă a părului în timpul verii are de a face cu hormoni, nu cu umiditate sau vreme caldă. Cu toate acestea, Brian Thompson, senior tricholog la Clinica Trichologică Philip Kingsley din New York, afirmă pe site-ul Oprah.com că nu există statistici corecte despre el.

Efecte

În timpul verii, metabolismul nostru este mai mare în mod natural mai activ în lunile de vară decât în ​​lunile de iarnă, deoarece vremea este mai bună. Potrivit WebMD, activitatea fizică afectează ciclurile noastre hormonale, ceea ce poate contribui la o creștere mai rapidă a părului.

Considerații

Orbul roșu afirmă că, în timp ce părul pare să crească mai repede în condiții mai calde, acest lucru nu se poate aplica tuturor oamenilor. Copiii, de exemplu, au activitate hormonală radical diferită de adulți - în special copii care sunt pre-pubescenți. O creștere a circulației sanguine (cauzată de exerciții fizice) în timpul verii poate, de asemenea, să contribuie la o creștere mai rapidă a părului.

Beneficii

Parul poate crește cu numai 0,05 cm mai mult în lunile de vară - o cantitate destul de nesemnificativă. Cercetătorii cred că această cantitate mică de creștere suplimentară se datorează modificărilor hormonale care vin cu mai multă activitate fizică (datorită vremii mai plăcute și zilelor mai lungi în care să fie activă). Temperaturile mai umede încurajează mai multă activitate fizică, dar nu provoacă modificări hormonale.

Teorii / Speculații

În timpul lunilor de vară, scalpul produce și mai multe uleiuri naturale, care pot fi minunate pentru părul tău. Periajul acestor uleiuri prin părul dvs. zilnic vă va menține părul hrănit în timp ce se află sub soarele fierbinte și va controla frizziness cauzate de umiditate.

Potențial

Terapia cu lumină folosită pentru tratamentul tulburării afective sezoniere (SAD) se crede că provoacă o schimbare hormonală la pacienții care se simt deprimați în timpul lunilor de iarnă. Perioadele mai lungi ale luminii solare, în general, ar putea juca un rol în schimbările hormonale pe timpul verii, care duc la creșterea părului

Pin