Am Încercat Și Mi-A Plăcut - Iată De Ce

Pin

Autor: | Ultima Actualizare:

Înainte de a mă muta în LA (acum 5 ani), n-am auzit niciodată de cupping. Înainte de câteva luni, mi-am dat seama că era normal - chiar frecvent - să văd pe cineva în fața mea în timpul yoga-ului care se mișca în jurul ei cu urme dureroase, roșii și violete pe spate. Întotdeauna am crezut că era o condiție ciudată. Deoarece viața mea, și anume "viața mea socială yoga" a crescut în LA, m-am aflat din ce în ce mai interesată de medicina chineză și căile de vindecare ca acupunctura și cupping. Câțiva dintre prietenii și profesorii de yoga ai casei mi-au deschis propria clinică de wellness, Elysia Life Care din Santa Monica, iar în cele din urmă

am încercat să pun aceste semne roșii și violete pe MY înapoi! De ce??? Pentru că am început să citesc despre "aceste semne" (care într-adevăr vin din cupping) și despre beneficiile majore pe care le oferă, cum ar fi ameliorarea, circulația și detoxifierea mușchilor. Am fost mereu inflamat de la a lucra afară și am epuizat din mișcare nelimitată pe tot parcursul zilei, eram gata să mă duc la "cupping" și să văd dacă a lucrat pentru mine.

credit: LEAFtv Și chiar Îl iubesc. Nu e vorba de mine, dar, a fost un masaj profund, am fost complet relaxat si m-am simtit super deschis. Aveam intrebari si v-ati gandit si voi, asa ca am consultat cu unul dintre clinicienii lui Elysia, Janel Gehrke, LAc, MTOM

, pentru a afla mai multe despre cupping, ce este, de ce si cum. Aruncați o privire:

Care sunt beneficiile majore ale cupping-ului și cum pot beneficia atleții și non-sportivii dacă sunt deloc? Atleții și non-atleții pot beneficia de cupping egal, diferența principală fiind că sportivii au tendința să aibă grijă de ei înșiși! Haha. Gândește-te la cineva care sta toată ziua la calculator. Probabil că vor avea o tensiune semnificativă în gât, umeri și spate. Același scenariu cu părinții care zboară și transportă copii mici (sau mari) în fiecare zi. Aceste sarcini aparent inofensive provoacă tulpini repetitive asupra mușchilor, ceea ce poate duce la ceea ce noi numim "stagnare" în Medicina Tradițională, dar în cele din urmă aceasta duce la durere. Când fibrele musculare devin tensionate și rigide, fluxul sanguin va scădea. Aceste fibre musculare au, de asemenea, o amintire, așa că odată ce au găsit un model de protecție, ele vor rămâne acolo până când organismul nu va mai fi condamnat. Dacă aceleași sarcini care pun accentul pe acele mușchi continuă, modelul va rămâne și s-ar putea înrăutăți. Unul din scopurile cuppingului este activarea sistemului imunitar și creșterea fluxului de sânge într-o anumită zonă. Această alimentare cu sânge proaspăt poate hrăni mușchii tensionați și înfometați și le reamintește cum se simte într-o stare relaxată.

De ce să alegeți cuppingul peste acupunctură dacă puteți face doar unul?

În calitate de acupuncturist, am de gând să spun atât! Cu acupunctura putem aborda direct sistemul nervos. Acest lucru ajută organismul să reamintească faptul că nu trebuie să se afle într-o stare dominantă simpatică (un zbor sau stare de zbor). Apoi putem folosi cupping-ul pentru a crește fluxul de sânge pentru a hrăni mușchii și a activa sistemul imunitar pentru a îndepărta orice țesut deteriorat care rămâne. Dacă ați putea face doar ONE - l-aș lăsa asta la acupuncturistul dvs. pentru a determina care ar fi cea mai benefică pentru cazul dumneavoastră individual.

credit: LEAFtv

Ce se întâmplă exact atunci când ceștile stau pe spate ori de câte ori sunt plasate?

Am ales locații foarte specifice pentru a aplica cupele în funcție de ceea ce tratăm. Vacuumul creat de lipsa de oxigen din cupă este ceea ce atrage o alimentare cu sânge proaspăt în zona tratată.

Sunt semne periculoase? Cât durează?

Marcile nu sunt deloc periculoase, de fapt, folosim tipul de marcare ca instrument de diagnosticare. Uneori vedem o culoare violet închisă - cred că Michael Phelps. Aceasta implică o stagnare pe termen lung stocată adânc în țesutul muscular. Decompresia creată de ceașcă aduce această stagnare la suprafața pe care sistemul imunitar o poate aborda. Aceste semne nu dăunează deloc (nu ca o vânătă) și de obicei se îndepărtează oriunde între 1-10 zile. Există alte culori și texturi pe care le căutăm, dar petele purpurii sunt cea mai obișnuită imagine pe care oamenii o văd când se gândesc la cupping.

credit: LEAFtv

De ce luminezi cupele in foc inainte de aplicare?

Folosirea focului este modalitatea traditionala de a scoate oxigenul din cupa si de a crea vidul. Unii practicanți preferă cutiile de aspirație din plastic mai moderne care folosesc o pompă pentru a îndepărta aerul și pentru a crea garnitura de vid. Eu personal prefer combinația de foc și ceașcă de sticlă pentru cea mai mare parte a cupping-ului meu. Unele locații ale corpului sunt mai ușor (și mai sigure) de accesat cu ventuzele, așa că le folosesc ocazional, de asemenea.

De câte ori pe lună ar trebui să faceți cupping pentru a obține beneficii? cu privire la ceea ce tratăm și la modul în care organismul răspunde la prima sesiune. De obicei, recomandăm să așteptați cel puțin o săptămână între sesiuni, dar fiecare caz este foarte diferit.

Îi face rău?

În experiența mea personală, nu mă doare, de fapt, se simte uimitor. Ca de a aduce viața înapoi în anumite părți ale gâtului / umerilor / spatelor / pe care nici măcar nu știam că erau tensionate, adesea comparăm experiența cu un masaj profund, deoarece majoritatea oamenilor se pot referi la această experiență. Dacă lucrăm la o zonă foarte strânsă, puteți simți mai multă senzație, dar de obicei oferă o asemenea ușurare încât merită. Îmi place să-mi pregătesc pacienții pentru efectele ulterioare, la fel ca orice muncă musculară profundă, pot avea o anumită sensibilitate în zona în care a fost lucrat (nu durează mult, de obicei nu mai mult decât ziua), pot, de asemenea, simti groggy sau un pic headachy. Aceasta înseamnă că organismul procesează o abundență de formare toxică și l-am mobilizat cu sesiunea. În efortul de a minimiza eventualele senzații negative, este foarte important să beți multă apă după sesiune și să evitați activitatea strenuoasă, dacă este posibil. De asemenea, este recomandat să evitați consumul de alcool, zahăr, produse lactate și alte alimente prăjite sau prelucrate. Acest lucru vă permite organismului să funcționeze optim și să proceseze toxinele într-un ritm mai eficient.

credit: LEAFtv

Ați încerca să cupping? Spuneți-ne și descoperă comentariile de mai jos!

Pin