Care Sunt Avantajele Iamselor Sălbatice

Pin

Autor: | Ultima Actualizare:

Yamul sălbatic este indicat pentru sănătatea feminină, dar are o gamă largă de beneficii medicinale atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Cultivă ca o viță de vie din Asia, America de Nord și Mexic, iar rizomul și rădăcinile sale sunt recoltate pentru preparate medicinale. Denumirea științifică a yamului sălbatic este Dioscorea villosa. Unele dintre celelalte denumiri comune sunt: ​​Mexican Wild Yam, Shan-yao, China Root, Yuma, Colic Root și Aluka.

Care sunt avantajele de yamani sălbatici?

Identificarea

Yam Wild este un american nativ planta medicinala care a fost folosita in mod traditional pentru a trata boli, cum ar fi boala de dimineata si de munca, precum si colici, gastrita, reumatism si astm. Acest lucru se datorează faptului că yamul sălbatic are proprietăți antiinflamatorii, anti-reumatice și anti-spasmodice.

Yam Wild și Progesteron

Există o preocupare de progesteron legată de luarea de yam sălbatic. Yamul sălbatic conține un precursor al progesteronului, diosgenin, însă organismul nu poate transforma acest saponin în progesteron pe cont propriu. Progesteronul este prelucrat din yam sălbatic numai într-un cadru de laborator.

Un antispasmotic

Yamul sălbatic ajută la relaxarea mușchilor ca agent anti-spasmodic. Această proprietate poate ajuta la ameliorarea cramelor menstruației, precum și a durerilor de muncă și a altor condiții care sunt ușurate prin relaxarea musculară.

Zahărul sanguin și colesterolul

Yamul sălbatic are efecte pozitive asupra nivelurilor de zahăr din sânge și colesterol . Acesta conține alcaloidul Dioscoretin, care a fost studiat pentru efectele sale asupra scăderii nivelului de zahăr din sânge în organism. De asemenea, poate crește nivelul colesterolului HDL din sânge, care joacă rolul important de a muta celalalt colesterol în ficat pentru procesare.

Digestia și metabolismul

Yamul sălbatic poate acționa de asemenea ca un ajutor digestiv și metabolic . Poate ajuta la tratarea sau reducerea afecțiunilor gastrointestinale, cum ar fi sindromul intestinului iritabil, colicul și gazul. De asemenea, se spune ca lucreaza ca agent pentru a regla sau echilibra metabolismul corpului.

Alte beneficii

Alte beneficii ale yamului salbatic includ efectul posibil pentru afectiunile legate de nervi si pentru ameliorarea durerii, ingrijirea uterina, inflamația artritei reumatoide, afecțiunile renale și pentru tratarea vezicii biliare.

Atenție

Deși yamul sălbatic nu poate fi transformat în progesteron în organism, există o preocupare în privința administrării Wild Yam, legate de anumite condiții de sănătate. Conține diosgenină, un steroid natural care poate avea o reacție estrogenică în organism. Acest lucru poate fi important pentru medicul dumneavoastră, dacă luați alte medicamente pe bază de hormoni. Siguranța și eficacitatea acestuia nu sunt, de asemenea, bine documentate în cazurile de alăptare și preparate pentru sugari și copii mici, chiar dacă ar putea ajuta la colici.

Pin