Ce Se Întâmplă Dacă Mâncați Prea Multe Licee?

Pin

Autor: | Ultima Actualizare:

În rare ocazii apar pe rafturile magazinelor de produse alimentare din America de Nord, liceenii vor prinde ochii cu coaja rosie. Sapa in coaja cu unghia si veti gasi o carne usor dulce, suculenta, care este delicioasa singura, dar poate fi asociata cu o varietate de alte alimente de la dulce la savuros. Grăsime, colesterol și fără sodiu, și o sursă bogată de vitamina C, acesta este un aliment pe care să-l stocați. Dar nu exagerați; deși licheii sunt sănătoși, consumul prea mult poate duce la creșterea în greutate și alte probleme.

credit: Airubon / iStock / Getty Images Lichițe proaspete pe o farfurie

Creșterea în greutate

, veți câștiga greutate, deși nu poate fi văzut. Dacă faceți acest lucru pentru o perioadă lungă de timp, ați putea câștiga destul de puțină greutate. Liceii sunt destul de scăzuți în calorii, cu 125 la 1 cană; cu toate acestea, dacă consumați o cantitate excesivă, să zicem, 3 cesti de fructe într-o zi, ați putea mânca un supliment suplimentar de 375 de calorii doar din fructe. Dacă consumați această cantitate în fiecare zi în plus față de dieta dvs. obișnuită, puteți obține aproximativ trei sferturi de lire sterline în fiecare săptămână, deoarece 3500 de calorii sunt egale cu 1 kilogram de grăsime.

Carbs high

în carbohidrați, în special în zahăr. O servire de 1 lingurita de litchi are aproape 30 de grame de zahar. Pentru comparație, merele au 13 grame de zahăr pe cană, caisele au 9 și afinele au 7 grame pe servirea unui cești. Zaharurile din fructe nu trebuie să vă faceți griji dacă mâncați fructe cu moderatie; totuși, dacă mâncați cantități excesive de litchi, ați putea obține prea mult zahăr. Deși nu există limite stabilite pentru cât de mult zahăr ar trebui să aveți din surse naturale, Institutul de Medicină recomandă ca adulții să nu primească mai mult de 65% din calorii lor din carbohidrați. Deoarece liceele nu conțin proteine ​​și foarte puține grăsimi, obținerea unei părți semnificative din calorii din fruct poate însemna că mănânci un procent prea mare de carbohidrați.

Pierderea pe alți nutrienți importanți

Dacă mâncați o mulțime de litchi, este posibil să nu aveți loc pentru alte alimente importante din dieta dvs., cum ar fi proteinele slabe, lactatele, cerealele integrale și legumele și alte fructe, care oferă toate substanțele nutritive importante pentru a rămâne sănătoase. De exemplu, liceenii nu conțin proteine, de care aveți nevoie pentru creșterea musculară și întreținerea. De asemenea, au un conținut scăzut de calciu, de care aveți nevoie pentru oase și dinți puternici. Liceii furnizează, de asemenea, foarte puțini acizi grași, care susțin sănătatea inimii. USDA recomandă femeilor să mănânce zilnic 1 1/2 până la 2 cesti de fructe, iar bărbații să mănânce 2 cești pe zi.

Liceele conservate

În funcție de locul în care locuiți, este posibil să nu aveți acces la litchi proaspeți. Conservele de liceu conțin adesea zahăr, care în exces poate fi în detrimentul taliei și sănătății tale. O porție de linguri conservate conține 27 de grame de zahăr, dar nu toate acestea sunt zahăr natural. Dacă mâncați prea multe linguri conservate, puteți depăși limita pentru zahărul recomandat de American Heart Association, care este de 100 de calorii pentru femei și 150 de calorii pentru bărbați.

Pin