Ce Este Vase Ceramice?

Pin

Autor: | Ultima Actualizare:

Vasele ceramice se referă la vase din lut și tigăi care sunt coapte și glazurate special. De asemenea, denotă vase și tigăi din aluminiu sau alt metal care sunt acoperite cu un email ceramic. Este de multe ori alegerea de gatiti la domiciliu, deoarece este rezistent la zgarieturi si chipsuri. Atât vase cuptor / copt și ceramică-emailat au argumente pro și contra. O înțelegere de bază a fiecăruia poate ajuta la determinarea celei mai bune forme de gătit pentru a fi utilizate într-o varietate de scopuri culinare.

credit: JessicaRensch / iStock / Getty Images Copilul care deține oală de gătit ceramică roșie

vă aflați pe piața vesela ceramică, este mai bine să vă amintiți să "cumpărați american". Glazurile ceramice conțin plumb, dar companiile americane mai mari fabrică vase ceramice în conformitate cu specificațiile FDA, ceea ce înseamnă că vasele de gătit sunt sigure pentru pregătirea produselor alimentare. În mod alternativ, vasele din lemn fabricate în străinătate, artizanale sau vechi, poartă riscul unor niveluri ridicate de plumb. În consecință, acest tip de vase ceramice ar trebui să fie rezervat doar pentru scopuri decorative. Pentru a reduce riscul oricăror transferuri de plumb, nu expuneți vasele ceramice la alimentele acide (acidul crește leșierea) și înlocuiți periodic feluri de mâncare. Vasele ceramice, în general, funcționează cel mai bine pentru coacere sau servire. Alegeti din vase de caserola, mini ramekins si turte de supa pentru a numi cateva.

Vesela ceramica cu acoperire

Tutate ca vase verde, vasele ceramice reprezinta o inovatie recenta in tendintele de gatit cu nonstick care au inceput la inceputul anilor 1960. Se referă în primul rând la vase și tigăi cu suprafețe de gătit acoperite cu ceramică. Tăvile tradiționale de fixare au straturi toxice care nu sunt ecologice sau sănătoase; astfel, conotația "verde" cu veselă ceramică mai puțin toxică. La fel ca și vasele tradiționale de prăjire, vasele ceramice reduc nevoia de uleiuri și alte grăsimi la gătit. Cu toate acestea, acoperirea ceramică este fragilă și predispusă la rupere. Producătorii recomandă spălarea mâinilor, folosind ustensile din plastic sau din lemn și permițându-le să se răcească înainte de a le introduce în apă fierbinte. Dacă folosiți zilnic gheața ceramică și o îngrijiți în mod corespunzător, fiecare piesă smalțată are o durată de depozitare aproximativă de trei ani.

Pin