Fiare De Călcat Și Pericole De Incendiu

Pin

Autor: | Ultima Actualizare:

Fiarele plate sunt instrumente de căldură utilizate pentru îndreptarea părului. Deși s-au dovedit a fi benefice în lupta împotriva buclelor frizzy, acestea pot reprezenta un pericol de incendiu dacă nu le ocupați în mod corespunzător sau le citiți pe deplin instrucțiunile. Ca și orice alt produs fabricat, au de asemenea defecte de fabrică.

Fontă plată

Litigii

În ianuarie 2010, avocații au avut în vedere un proces de acțiune împotriva mărcii Paul Mitchell pentru nefuncționarea fiarelor plate care prezintă riscuri de incendiu. Un consumator a avut dovezi că fierul ei a devenit anormal de fierbinte, și-a ars blatul și a început să fumeze în timp ce o folosea, potrivit unei instituții de știri din Houston, Texas.

Recall

În 2007, distribuitorul din Statele Unite, Farouk Systems Inc. a reamintit mai mult de 5.000 de fiare de călcat făcute de CHI, unul dintre cei mai populari producători de instrumente de îndreptare. Comutatorul "On / Off" al fierului a fost instalat incorect, determinând ca fierul să rămână aprins atunci când este oprit, provocând un pericol de incendiu.

Avertismente și precauții

Utilizarea fierului de îndreptare în apropierea surselor de apă reprezintă un pericol de incendiu. Când instrumentul sau cablul său intră în contact cu apa în timp ce este conectat, acesta prezintă un risc semnificativ de incendiu, precum și șocuri electrice. Unele lucruri de urmărit sunt bălți în jurul stației de îndreptare a părului, apă în chiuvetă sau cada, care rulează sau picură din robinetul care poate face contact.

Deconectați

Fiarele plate, la fel ca majoritatea altor aparate electrice, pot totuși să fie în viață electric în timp ce este în modul "Off", conform avertizării pe un fier CHI. Când este lăsat conectat, fierul este într-adevăr în modul de așteptare, consumând încă energie de la priza electrică, potrivit cercetătorului Evan Mills. Prin urmare, dacă este lăsat nesupravegheat, dar este încă conectat, fierul este încă un pericol de incendiu.

Prevenire / Soluție

Deconectați întotdeauna fierul de călcat atunci când nu îl utilizați. Apoi, dați-i timp suficient pentru a se răci înainte de a le pune departe, deoarece călcările de fier de multe ori păstrează căldura câteva minute după ce sunt deconectate. Poate intra în contact cu hârtie, plastic sau alt material inflamabil și poate cauza un incendiu.

Pin