Istoria Săpunului Lifebuoy

Pin

Autor: | Ultima Actualizare:

Lifebuoy este un brand renumit și distinctiv de săpun creat de Fabrica de săpunuri Lever Brothers în 1894. A fost primul săpun care folosea acidul carbolic, culoare și puternic, miros de medicamente. Lifebuoy este încă fabricat astăzi și este principalul brand de săpun în multe țări în curs de dezvoltare.

Credit: MidoSemsem / iStock / GettyImages Istoria Săpunului Lifebuoy

[things_needed_1]

History

În 1885 William Hesketh Lever fratele său James a început o fabrica mică din Warington, Anglia, unde foloseau uleiuri de palmier și vegetal în loc de seu pentru a produce săpun. Primul săpun pe care l-au produs a fost numit Soap Sunlight, care a fost folosit în principal pentru curățarea locuințelor.

Pe măsură ce afacerea Brothers Lever a crescut, ei și-au extins compania și au construit o fabrică mai mare, precum și un sat de angajați pentru lucrătorii din Peninsula Wirral (în cele din urmă numit Port Sunlight) de la Liverpool. În timp ce în Port Sunlight, compania a început să experimenteze crearea de diferite tipuri de săpun și sa născut Lifebuoy

Marca a devenit globală în 1911 și a început să se distribuie în țări precum Statele Unite, Germania, Elveția și Canada

Funcția

Săpunul Lifebuoy a fost primul care folosea acid carbolic sau fenol ca ingredient în produsele lor de curățare. Acest lucru ia dat săpunului semnul său roșu de colorare și un miros medicinal distinct. Carbolic a fost folosit anterior numai de către persoanele care lucrează în profesii medicale, în special chirurgi, pentru dezinfectare. Adăugarea acestui ingredient la produsele de consum a fost considerată o descoperire la începutul anilor 1900. Lever Brothers și marca Lifebuoy au oferit un produs accesibil care promova sănătatea și igiena personală.

Săpunul original Lifebuoy, ca și Soap Sunlight, a fost utilizat în principal pentru treburile casnice, cum ar fi spălarea hainei sau curățarea podelelor. Cu toate acestea, brandul a luat igiena personală la nivelul următor, introducând bara de toaletă în 1933. Acest săpun special de bar a fost folosit în principal pentru spălarea mâinilor și a corpului.

Evoluția și schimbările

Lifebuoy a trecut prin mai multe schimbări și încarnări istoria mărcii. O versiune albă a săpunului a fost introdusă în 1962 și conține un parfum ușor. Versiunile roz și aqua au fost lansate în curând. Fiecare pachet de săpun Lifebuoy conținea expresia "Knocks out B.O." iar marca este creditată cu o scurtă abreviere pentru mirosul corporal.

Săpunul original Lifebuoy a fost fabricat în Marea Britanie până în 1987, când producția și distribuția au fost oprite. Marca a fost preluată în scurt timp de Unilever și se află încă în producție în ziua de azi - deși există câteva diferențe-cheie.

Datorită reglementărilor Uniunii Europene, săpunul nu mai poate conține carbolic, deoarece este potențial toxic și legat la iritarea pielii și la tractul respirator cu probleme de expunere prelungită. Substanța este, de asemenea, considerată un posibil agent cancerigen.

Săpunul Lifebuoy este în continuare cel mai important brand de săpun în mai multe țări din întreaga lume, în special în India și în părți din Asia de Sud. Unilever produce o gamă largă de produse sub umbrela Lifebuoy, cum ar fi spălarea corpului, săpun lichid și soluții de combatere a acneei.

Educația igienică și redresarea dezastrelor

De la început, marca Lifebuoy sa angajat să educe publicul despre pericolele de germeni și microbi. În primii ani, au fost organizate campanii ușoare în ușă pentru a demonstra buna tehnică pentru spălarea mâinilor.

Lifebuoy are, de asemenea, o istorie de a ajuta oamenii să mențină igiena în momente de dezastru natural. În timpul Blitz-ului din Londra din 1940, marca a înființat facilități de spălare mobile, gratuite pentru uz public. Fiecare unitate a fost echipată cu dușuri, prosoape și săpun. În 2004, după ce un Tsunami a lovit Asia, barele Lifebuoy au fost trimise în pachete de ajutor pentru India, Sri Lanka și Indonezia pentru a ajuta la prevenirea răspândirii bolilor. Marca a oferit ajutor și după cutremure care a lovit Pakistanul și nordul Indiei în 2005. Lifebuoy a donat Comitetului Internațional al Crucii Roșii peste 200.000 de săpunuri pentru a sprijini efortul de recuperare.

Lifebouy în cultura popului

Acest brand specific de săpun a primit un anumit timp special în comedia "A Christmas Story" din 1984. Principalul personaj Ralphie a fost nevoit să dețină un tort de săpun roșu Lifebuoy în gură după ce a spus cuvântul "F".

Referințe

Importurile Jupiter: Lifebuoy SourceMehndi Skin Art: Lifebuoy SoapUnilever: Lifebuoy History

Pin