Cum Se Sigileaza Capacele Pe Borcanele De Conservare?

Pin

Autor: | Ultima Actualizare:

Capacele de conserve sunt fabricate in doua parti, capacul si inelul. Scopul inelului este de a menține capacul în poziție în timpul procesului de conservare și de etanșare. Jacheta interioară a capacului este acoperită cu un strat ușor de cauciuc lipicios.

Cum se sigilează căptușeala pe borcanele de conservare?

Capace

Borcanele trebuie să fie curate și netede. Când capacul este încălzit, stratul de cauciuc aderă ușor la borcan și este fixat de inel. Acest lucru ajută vasul să se sigileze, dar nu este cauza principală a sigiliului.

Headspace

Când mâncarea și lichidul sunt introduse în borcan, în borcan este lăsat un mic spațiu de cap. Când borcanul și mâncarea din interior sunt încălzite prin fierbere sau în presa, se extind și aerul este scos din borcan. Capacul păstrează mai multă aer din intrarea în vas.

Vacuum Creat

Când alimentele prelucrate sunt scoase din recipient și încep să se răcească, contractul de alimentare cu alimente se încheie din nou. Aerul care a fost în spațiul superior a scăpat din borcan și un vacuum este creat ca borcanul se răcește. Acest vacuum este suficient de puternic pentru a sigila borcanul și a trage capacul, provocând un sunet de popup, deoarece borcanele se răcesc. Când auziți popul, borcanul este închis sub vid.

Pin