Cum Sa Darn Colanti

Pin

Autor: | Ultima Actualizare:

Repara o gaura mare in costumele tale folosind o tehnica numita "darning", in care acoperiti gaura cu o tesatura de baza care va imita restul materialului in jurul gaură. Această tehnică este cel mai frecvent utilizată atunci când se repară tricotarea în șosete; va trebui doar să utilizați grosimea corectă, culoarea și tipul de fir pentru a vă fixa colanți în acest mod. Găsiți materialele de care aveți nevoie la magazinul de ambarcațiuni sau la magazia de materiale textile

Învățați cum să faceți o gaură în ciorapi și să evitați să cumpărați o pereche nouă

Pasul 1

și poziționați-l sub gaura pe care doriți să o reparați. Pensula lustruiți curate pe marginile găurii pentru a împiedica țesătura să curgă și pentru a menține gaura din ce în ce mai mare. Așteptați 20 de minute pentru a lăsa unghiile să se usuce.

Pasul 2

Înfilați un ac de cusut cu aceeași culoare ca firul elastic ca și colanți. Aduceți acul în sus prin țesătură, la aproximativ un sfert de centimetru distanță de gaura de extremitate superioară din stânga. Trageți acul înapoi prin țesătură, la o distanță de un sfert de centimetru de marginea inferioară a orificiului direct de la locul unde ați început.

Pasul 3

Aduceți acul în jos și în sus, cu un șaisprezece centimetri direct dreptul de unde ai plecat. Rulați firul peste gaură și trageți-l înapoi prin țesătură, astfel încât să aveți acum două fire care rulează vertical peste gaură. Nu strângeți aceste cusături - acestea vor acționa ca "firele de urzeală" ale țesăturii din țesătură. Repetați acest proces până când ați realizat fire de urzeală peste lățimea gaurii.

Pasul 4

Rulați cusături lungi de un șaisprezece centimetri înainte și înapoi în țesătura de pe marginea orificiului pentru a asigura sfârșitul firele de urzeală. Finalizați-vă cu firul care coboară în interiorul ciorapilor și tăiați firul.

Pasul 5

Înșurubați un ac de coasere cu aceeași culoare a firului elastic ca și cu ciorapii și mergeți înainte și înapoi într-un loc pe partea superioară - marginea din dreapta a orificiului pentru a fixa capătul firului.

Pasul 6

Țineți acul de îndreptare în sus și în jos prin firele de urzeală prin marginea superioară a orificiului. Du-te de-a lungul marginii de sus de trei ori pentru a face ca țesătura să fie cât mai densă, astfel încât nu veți putea vedea prin ea și se va amesteca cu restul țesăturii.

Pasul 7

Întindeți firele de urzeală, înainte și înapoi, și împingeți fiecare rând nou de țesături în sus față de ultima. Continuați până când ajungeți la marginea inferioară dreaptă a orificiului și găurile sunt complet umplută. Asigurați capătul firului și tăiați excesul

Pin