Efecte Secundare Ale Creatinei Pe Par

Pin

Autor: | Ultima Actualizare:

Corpul tau face creatina din aminoacizii derivati ​​din alimentele pe care le mananci. Creatina ca supliment a devenit popular printre culturistii care cauta sa construiasca masa musculara fara a adauga grasime corporala. Creatina crește și rezistența și rezistența. Deși creatina este populară, creatina poate provoca efecte secundare părului dvs.

Funcția

Creatina este stocată în mușchi ca fosfocreatină, care acționează ca sursă de rezervă pentru mușchi. Mușchii își iau energia pentru a se contracta cu adenozin trifosfat (ATP). Odată ce ATP este consumat, acesta pierde o moleculă de fosfat și devine adenozin difosfat (ADP). Când un mușchi se termină din ATP, acesta caută o nouă sursă de energie. Corpul apoi își recreează ATP prin luarea unei molecule de fosfat din fosfocreatină și legându-l la ADP pentru a crea ATP. Acest lucru funcționează mai repede decât glicoliza, care utilizează carbohidrați și zaharuri pentru a crea ATP de la zero.

Beneficii

Creatina este un supliment popular deoarece funcționează. Oferă mai multă energie în timpul unui antrenament și reduce arsurile din acid lactic. Creatina vă ajută să câștigați rapid greutatea, deoarece reține apa în mușchii dvs., oferindu-le o privire umflată. Aceasta întârzie oboseala antrenamentului, deci nu trebuie să vă odihniți atât de mult între seturi.

Efecte secundare ale părului

Încă nu se știe despre efectele secundare ale creatinei. Unele dintre efectele secundare suspectate, totuși, includ căderea părului la bărbați și creșterea părului la femei. Rapoartele privind aceste reacții adverse rămân anecdotice, deoarece studii diferite au susținut sau au respins efectul secundar. "Unele efecte secundare inexplicabile pot fi doar zvonuri si apar din creatina asociata in mod eronat cu steroizi anabolizanti. Pe de alta parte, alte incidente ale efectelor secundare inexplicabile pot fi reale si provin din contaminanti sau aditivi prezenti in marcile mai ieftine de creatina".

Alte efecte secundare

Deși o substanță naturală, creatina poate provoca, de asemenea, anxietate, dificultăți de respirație, diaree, oboseală, febră, dureri de cap, probleme la rinichi,

Deoarece creatina este un supliment, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente nu o reglementează. Aceasta înseamnă că puritatea creatinei pe care o cumpărați ar putea varia foarte mult între producători. Creatina poate interacționa, de asemenea, cu alte medicamente, cum ar fi aspirina, medicamentele diabetice și diureticele. Dacă luați medicamente pe bază de prescripție medicală, discutați cu medicul dumneavoastră despre posibilele interacțiuni cu creatina înainte de a lua un supliment.

Pin