Tipurile De Sare De Bumbac

Pin

Autor: | Ultima Actualizare:

Sareele sunt articole de îmbrăcăminte tradiționale purtate de femei în subcontinentul indian, în special India, Bangladesh și Sri Lanka. O saree - adesea scrisă sari - este o bucată de pânză lungă de 6 picioare, care este înfășurată în jurul corpului inferior, formând o fustă, apoi peste umăr din spate în față. Sarees sunt purtate cu o bluză, sau choli, care arată de obicei midriff, dar pot fi făcute în orice stil. Sarees sunt purtate în India, Bangladesh și Sri Lanka.

Gadwal

Sareele Gadwal sunt din India de Vest și în mod tradițional sunt vopsite în pământ maroniu, alb sau gri , deși acestea sunt acum realizate în nuante mai luminoase pentru a satisface o piață extinsă. Zari de lucru (broderie cu fir metalic) este de obicei folosită în nuanțe de aur și cupru mușcate pe sardele Gadwal, potrivit selecțiilor din India.

Kota Doria

Kota Doria sarees grindină din zona Rajasthan din India. Aceste saree de bumbac sunt foarte ușoare, se învecinează cu o suprafață transparentă și utilizează un fir cu mai multe gabarituri pentru a crea o cusătură în țesătură a țesăturii. Originalele Kota Doria sarees făcute în jurul orașului Kota sunt foarte apreciate și costisitoare.

Jamdani

Sarees Jamdani sunt din statul Uttar Pradesh din India și sunt, de asemenea, produse în Bangladesh. Jamdani bumbac este țesut în dungi sau modele de flori și este de obicei foarte colorat. Sardele Jamdani sunt, de obicei, foarte scumpe din cauza volumului forței de muncă care intră în producția lor.

Venkatagiri

Sarees Venkatagiri provin din statul Andhra Pradesh din India. Aceste saree sunt țesute din fire de bumbac foarte fine și au de obicei granițe de aur. Potrivit Zonei Net Indiene, motivele obișnuite țesute în sardele Venkatagiri includ frunze, papagalii, monede sau pur și simplu blocuri sau dungi de culoare.

Sambalpuri

Samarpuri sarees se produc în Sambalpur, statul Orissa, India. Bumbacul folosit pentru sarajele Sambalpuri este vopsit mai întâi, apoi este țesut în șabloane Ikkat stilizate, de obicei în motive geometrice contrastante. Samarpuri sarees sunt toate țesute manual și, de obicei, sunt destul de scumpe.

Vichitrapuri

Vichitrapuri sarees provin și de la Orissa, dar de obicei sunt bogat țesute și folosite ca sare de nuntă. Ei folosesc aceleași tehnici ikkat ca și sambalpuri sarees, dar adesea sunt țesute cu un amestec de fire de aur și de bumbac pentru a adăuga la recursul lor.

Khadi

Khadi sarees sunt foarte tradiționale, folosind fire de bumbac țesute pe o țesătură de mână. Khadi este țesut într-un mod special, astfel încât să permită cea mai mare trecere a aerului prin cârpă, făcându-l ideal pentru veri calde indiene.

Pin