Efectul Boabelor Goji Asupra Rinichilor

Pin

Autor: | Ultima Actualizare:

Lycium barbarum sau fructul Goji este un fruct asiatic bogat în nutrienți, alcătuit din antioxidanți, vitamine, folat, fibre, minerale, fenoli și compuși L. polaraharide de tip barbar (LBP). Atunci cand sunt consumate ca parte a unei diete echilibrate si sanatoase bogate in fructe, legume, cereale integrale si proteine ​​slabe, boabele Goji si sucul de boabe Goji cresc viziunea, functia ficatului si a rinichilor.

Efectul Goji Berries asupra Rinichilor

Semnificația

Conform "Proprietăților nutriționale ale Goji Berries", boabele Goji sunt un puternic tonic antioxidant care hrănește sistemul renal și elimină deșeurile din organism. Prin susținerea funcției renale, boabele Goji reduc cantitatea de stres care altfel ar fi plasat pe organ, deoarece spală deseurile și toxinele din organism (adică uree, amoniac, medicamente, substanțe toxice). Proprietățile sale antibacteriene îi ajută și pe rinichi să reziste la distrugerea radicalilor liberi de oxigen și a altor toxine care se pot acumula în organism din cauza funcției renale scăzute. Oxigenul radicalilor liberi poate provoca vătămări dacă funcția renală este compromisă. Alcoolul excesiv, abuzul de droguri ilegale și legale și fumatul pot compromite funcția renală.

Expert Insight

Fuchsia Dunlop, expert alimentar chinez și autor al "Shark's Fin și Sichuan Pepper: , spune, "Acestea [fructe de padure Goji] sunt un tonic foarte bun pentru rinichi si ficat si pentru diabet." Ea recomanda folosirea fructelor Goji in supe cu carne sau produse din soia care sunt gatite in mod clar (fara alte sosuri si condimente) sau combinate cu crizanteme pentru a face ceaiuri. Fie prepararea este bună și nu va încuraja sau diminua efectul boabelor.

Nu este necesar să consumăm sau să pregătim fructele Goji într-un anumit mod; cu toate acestea, boabele Goji pot fi aburite pentru a se înmoaie sau adăuga alimente și ceaiuri pentru gust.

Efecte

Funcția de rinichi se extinde dincolo de excreția deșeurilor, incluzând oboseala extremităților, vertij și sănătate precară. Potrivit lui B.J. Wang, un purtător de plante și proprietar al plantelor E. Shan Tang în Allstonm Mass., Boabele Goji pot fi utilizate pentru "deficitul de rinichi yin". El continua: "Daca genunchii sunt slabi, picioarele sunt slabe sau exista vertij, toate acestea sunt considerate probleme ale rinichilor. Cand oamenii sunt foarte obositi, folosim goji." Dl. Wang creditează conținutul de 18 aminoacizi și conținutul ridicat de vitamina C pentru eficacitatea sa în hrănirea rinichilor și susținerea sănătății generale.

Considerații

Boabele Goji sunt eficiente în susținerea funcției renale datorită capacității lor ridicate de absorbție a oxigenului ( ORAC). Comparați boabele Goji la 25100 (unități ORAC) cu prune la 5700 (unități ORAC), stafide la 2.830 (unități ORAC), spanac la 1.260 (unități ORAC), varză de Bruxelles la 980 (unități ORAC) și broccoli la 890

Avertizare

Capsulele Goji berry sunt disponibile și se spune că au aceleași valori nutriționale ca și boabele Goji crude. Atunci când achiziționați bomboane Goji brute, asigurați-vă că boabele nu conțin pesticide, microbii și bacterii. Sunt disponibile diferite arome, inclusiv rodii, ciocolată neagră, ciocolată de lapte și cappuccino. Calorii pot varia.

Pin