Instrucțiuni De Conservare Pentru Sos De Zmeură

Pin

Autor: | Ultima Actualizare:

Atunci când aveți o suprapunere de zmeură proaspătă, o modalitate de a păstra recolta este să preparați și să folosiți sosul de zmeură, cunoscut și sub denumirea de sirop. Sosul de zmeura poate fi folosit ca o topping pentru inghetata, cheesecake sau oricare altul ca un condiment pentru crepes sau clatite. În timp ce conservarea sosului durează puțin, rezultatele merită munca și timpul.

Creați sos de zmeură din zmeură proaspătă

Pasul 1

Umpleți o cană de baie cu apă fierbinte, pe jumătate plină cu apă. Așezați borcanele de conserve în apă pentru a fierbe și steriliza. Setați recipientul pe un arzător spate al aragazului și aduceți apa la fierbere la căldură medie.

Pasul 2

Așezați capacele de conserve într-o cratiță mică și acoperiți-le cu apă. Aduceți la fierbere și apoi opriți căldura.

Pasul 3

Așezați zmeura într-un depozit și încălziți-l pe foc mediu. Utilizați un masher de cartofi pentru a zdrobi fructe de padure atunci când acestea vin la fierbere. Gatiti timp de 5 pana la 10 minute sau pana cand fructele de padure sunt moi si prajite

Pasul 4

Stoarceti sucul de zmeura printr-o punga de jeleu ce permite sucul sa se colecteze intr-un castron mare sub punga.

Se toarnă sucul înapoi în depozit și se adaugă zahărul. Se aduce amestecul înapoi la fierbere și se lasă să se gătească timp de un minut. Scoateți din căldură. Utilizați o lingură pentru a îndepărta orice spumă din sosul de zmeură.

Pasul 6

Folosiți clemele de conservare pentru a scoate borcanele din apa fiartă. Lăsați apa din borcane să se întoarcă în vas.

Pasul 7

Așezați o pâlnie de conservare în primul borcan. Puneți sosul în borcan, lăsând spațiul capului de 1/4 inch în partea de sus a recipientului.

Pasul 8

Așezați un capac de conserve pe borcan și fixați-l cu un inel. Repetați cu borcanul rămas.

Pasul 9

Așezați borcanele înapoi în cannerul băii de apă fierbinte. Lăsați apă să se întoarcă la fierbere și procesați borcanele timp de 10 minute.

Pasul 10

Îndepărtați borcanele, folosind clemele de conservare, din recipient la sfârșitul timpului de procesare și lăsați-le să se răcească.

Pin