Cum Să Tratați Chisturile Cu Remedii De La Domiciliu

Pin

Autor: | Ultima Actualizare:

Chisturile sunt anormale, structuri sacice care conțin fluide, semisolide sau gaze. Acestea variază în funcție de mărime și se pot manifesta oriunde în corp. În timp ce unele chisturi sunt vizibile și palpabile, chisturile care afectează organele interne, cum ar fi rinichii și ficatul, pot fi detectate doar prin teste de imagistică. Potrivit MedicineNet, tratamentul pentru chisturi depinde de cauza, dimensiunea și localizarea lor în organism și poate necesita îndepărtarea chirurgicală sau drenajul în cazuri grave. Cu toate acestea, puteți trata multe chisturi benigne cu remedii pentru a încuraja drenajul natural, pentru a reduce umflarea și a atenua durerea.

Un chalazion, cunoscut și sub numele de chist "meibomian", afectează pleoapa superioară sau inferioară. Această inflamație se produce din cauza blocării canalului de drenaj al glandei de pleoapă a pleoapelor. Tratați-vă pleoapele infectate cu o compresă caldă pentru a crește fluxul de sânge în zonă, pentru a reduce umflarea și pentru a încuraja scurgerea de la chist. Plasați un prosop cald și umed pe pleoapă timp de cel puțin cinci minute, de patru ori pe zi. Curățați ușor zona din jurul pleoapelor cu vârfurile degetelor de mai multe ori pe parcursul zilei și curățați-o cu atenție cu un șampon pentru copii o dată pe zi, până când infecția încetează.

Cystul lui Baker

De asemenea, cunoscut sub numele de chist "popliteal" chistul este o umflătură plină de lichid care afectează zona din jurul genunchiului. O problemă cu articulația genunchiului sau țesuturile sale conjunctive, cum ar fi o lacrimă cartilagiană sau artrită, poate duce la această stare dureroasă, care se agravează atunci când vă flexi genunchiul. Odihniți-vă genunchiul cât mai des posibil ridicând-l și minimizând activitatea fizică pentru a preveni durerea articulației genunchiului. Puneți un pachet de gheață în zona afectată pentru a reduce umflarea. Împingeți bandaje de compresie în jurul genunchiului pentru a vă oferi suport pentru articulația genunchiului. Eliminarea durerii genunchiului cu medicamente peste măsură (OTC), cum ar fi ibuprofenul sau aspirina.

Chistul lui Bartholin

Chistul unui Bartholin afectează femeile și duce la acumularea de puroi în oricare dintre glandele Bartholin, care se află pe fiecare parte a deschiderii vaginale. Eliberați-vă de disconfortul asociat cu chisturile mici de Bartholin, luând băi de sitz până când vă simțiți ușurați. Umpleți o cadă cu apă caldă și stați în ea de trei ori pe zi pentru a încuraja chistul să se scurgă.

Chistul pilonidal

În general, predominant la bărbați, mai degrabă decât la femei, apare chistul pilonidal la baza cozii cozii . Chistul formează un abces plin de puroi care seamănă cu un cos și, în funcție de gravitatea simptomelor, poate fi însoțit de febră, durere sau inflamație în jurul bazei coloanei vertebrale. Împiedicați creșterea chistului pilonidal și atenuați durerea luând băi calde până când starea dumneavoastră se îmbunătățește. Controlați durerea și inflamația cu medicamente pentru ameliorarea durerii OTC.

Referințe

MedicamentNet: Ce este un chist MedlinePlus: Un serviciu al Bibliotecii Naționale de Medicină a SUA: Chistul lui Baker - TreatmentMedlinePlus: Un serviciu al US National Biblioteca de Medicină: Chalazion (Chinasul pleoapei) Clinica Mayo: Chistul Baker'sMedlinePlus: Un serviciu al Bibliotecii Naționale de Medicină a SUA: Abcesul lui Bartholin

Resurse

Medscape: Chisturile cutanate cutanateMedicineNet: ChalazionMayo Clinic: Bartholin's cystWebMD: Tratamente Centrul de SănătateFreeMD: Abscess Plinodial - Îngrijire la domiciliu

Pin