Puteți Îngheța În Recipiente Din Sticlă

Înghețarea alimentelor, în special mese sau resturi, este economie și economie de timp. Cu toate acestea, este important să utilizați recipientul potrivit. Pe scurt, recipientele de sticla nu sunt de obicei sigure pentru depozitarea alimentelor congelate si de ce.

puteti ingheta in recipiente de sticla

Extreme Cold

puteti ingheta in recipiente de sticla

revista Good Housekeeping sfatuieste impotriva punerii containere de sticlă în congelator. Temperaturile extreme pot provoca ruperea sticlei, pierderea unui recipient costisitor, precum și crearea unui dezastru în congelator.

Extinderea

puteți îngheța în recipiente de sticlă

De asemenea, sticla se poate rupe în congelator deoarece produsele alimentare se extind în timpul înghețarea, astfel încât în ​​cazul în care nu este suficient spațiu în recipient, presiunea va sparge sticla. Lichidele se extind mai rapid decât solidele, astfel încât niciodată să nu înghețe băuturile în recipiente de sticlă.

Alternative

puteți îngheța în recipiente de sticlă

În loc de sticlă, Good Housekeeping recomandă pungi de plastic sau folie de aluminiu. Recipientele din plastic de mare capacitate sunt deasemenea o opțiune, dar, de asemenea, veți dori să lăsați cel puțin un centimetru de spațiu liber deasupra hranei pentru extindere, indiferent de tipul containerului pe care îl utilizați.

Sticlă specializată

înghețați în recipiente de sticlă

Unele borcane de sticlă pot fi folosite pentru depozitarea alimentelor congelate, dar din nou, nu depozitați lichide. Alegeti borcane cu gura larga care sunt facute pentru congelare si conservare deoarece sunt proiectate sa reziste la temperaturi de congelare si fierbere

Alte sfaturi pentru congelator

puteti ingheti in recipiente de sticla

Pentru cea mai buna aroma si textura, congelate alimentele ar trebui utilizate în decurs de șase până la nouă luni. Păstrați întotdeauna alimentele pentru înghețare în recipiente etanșe, sigilate și etichetați cu conținut și dată